Object beschrijving

Rijksmonumentale kantoorruimte gelegen in het historische centrum van Utrecht met eigen stadstuin en werfkelder!

Algemeen

Het betreft een karakteristieke en functioneel ingedeelde kantoorruimte gelegen op een sublieme locatie in de binnenstad. De kantoorruimte is pal gelegen aan het kruispunt waar de Trans, Achter de Dom, Pausdam, Kromme Nieuwegracht en Nieuwegracht samenkomen. De Nieuwegracht kenmerkt zich enerzijds door haar relatief rustige karakter en anderzijds door de perfecte ligging nabij de levendigheid van de stad.

De kantoorruimtes zijn verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Beide verdiepingen beschikken over een en suite kantoorvloer en een aparte vergaderruimte. Het ondergelegen souterrain beschikt over een riante pantry en een grote open ruimte welke u kunt gebruiken als extra vergader- en/of lunchruimte. Kortom een kantoorindeling met de juiste verhouding tussen vergaderruimtes en werkplekken.

Bereikbaarheid

De locatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. De bushalte is op loopafstand gelegen. De reistijd per stadsbus vanaf Utrecht CS bedraagt slechts 5 minuten.

Metrage

Het totale metrage betreft 289,54 m² v.v.o. als volgt verdeeld:

Kelder: 69 m² v.v.o.

Begane grond: 112,79 m² v.v.o.

Eerste verdieping: 107,75 m² v.v.o.

Deelverhuur mogelijk vanaf ca. 125 m² v.v.o.

Huurprijs

€ 65.000,- per jaar, te vermeerderen met BTW.

Servicekosten

Huurder is zelfstandig contractant van de diverse nutsvoorzieningen.

Huurbetaling

Huur, servicekosten en BTW per maand vooruit.

BTW-Heffing

Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

Huurprijswijziging

De huurprijs wordt jaarlijks verhoogd, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CP) reeks CPI- Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS).

Opleveringsniveau

N.o.t.k.

Huurovereenkomst

Huurovereenkomst conform standaardmodel ROZ kantoorruimte.

Huurtermijn

5 jaar met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn

1 jaar voorafgaand aan de expiratiedatum.

Zekerheidsstelling

Waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van drie maanden huurverplichting en BTW.

Aanvaarding

Q2 2023

Bijzonderheden

Deze vrijblijvende informatie wordt verstrekt onder het uitdrukkelijke voorbehoud van onvoorwaardelijke goedkeuring door verhuurder c.q. eigenaar. Ten aanzien van eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Hoofdfunctie: Kantoorruimte
Oppervlakte 290 m²
Adres Nieuwegracht 13 utrecht

Beschikbaarheid

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Vragen?

Neem contact op met ons kantoor

030 238 18 18

info@a-m.nl